About

Italiaanse wijnen

Italië is een groot, maar vooral lang land. Die lengte brengt een grote diversiteit van het landschap met zich mee. Bergen, heuvels, zee, Po-vlakte, vulkanen, je vindt het allemaal in Italië. Klimaat en bodemgesteldheid zijn veel bepalend voor druivenrassen. Juist dat is de reden dat Italië zoveel verschillende inheemse druivenrassen kent.

Het zal u niet verbazen dat de zoektocht naar die unieke, typische wijnen zo veel boeiender is dan wijnen importeren langs de bekende weg. En geloof me, een mooie Barolo of Brunello wijn is een geweldige beleving, ik drink ze zelf maar al te graag. Maar voor mij ligt de uitdaging toch meer in het vinden van het onbekende, de kwalitatief goed gemaakte wijn voor een eerlijke prijs. Dat alle wijnen in het assortiment een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben, speekt voor zich en is een absolute must.

Nieuwsgierig geworden?
Met veel plezier verzorg ik ook proeverijen op locatie. Uiteraard help ik u graag bij het samenstellen van uw bestelling. Een proefdoos bestellen kan ook, met 6 of 12 flessen.